Omgeving

Camping Pra’ delle Torri ligt aan de oost kan van Italië in de regio Veneto direct langs de Adriatische zee. De camping wordt omgeven door culturele, historische en natuurlijke rijkdommen. Het pittoreske vissersdorpje ligt op slechts 8 kilometer afstand van de camping. Caorle beschikt over een mooi en kleurrijk historisch centrum. Overal zijn de sporen van een rijk vissers verleden terug te vinden. Caorle beschikt niet over wereldberoemde bezienswaardigheden. Dit zorgt ervoor dat de nadruk op andere belangrijke vakantie activiteiten wordt gelegd zoals, wandelen en heerlijk ontspannen op het strand. Als u graag wat winkels wilt bezoeken loop dan naar Via Rio Terrà. Hier vindt u naast kledingboetiekjes ook winkeltjes waar ze souvenirs en ijsjes verkopen.

De Riviera van Venetië

Het strand van Lido di Jesolo aan de Adriatische kust in ItaliëOp 25 kilometer afstand van Camping Pra’ delle Torri ligt Lido di Jesolo. Dé badplaats dat door haar kilometers lange zandstrand en ontspannende atmosfeer jaarlijks duizenden toeristen trekt. Een paar kilometer landinwaarts vindt u het historische centrum van Jesolo. Wat uniek is aan Jesolo is dat het totaal anders is ingericht dan elke andere Italiaanse stad. Het plaatsje is zo ontworpen dat alle behoeftes van de toerist wordt voorzien. Zo vindt u er eerste hulp punten, douches, snackbars, gellateria’s en een mini golf baan. Het gevolg is dat Jesolo zeer schoon, goed georganiseerd en veilig is. In de avond hangt er een gemoedelijke sfeer dat men uitnodigt tot te flaneren, dineren en winkelen.

La Bella Serenissima

De Rialto brug in Venetie in ItaliëWanneer u uw vakantie doorbrengt op camping Pra’ delle Torri mag een uitstapje naar Venetië zeker niet ontbreken. Wandel door de eeuwen oude smalle straatjes en waan uzelf in de wereld van de Renaissance. Venetië is een van de meest bijzondere steden ter wereld. Dit komt niet alleen door haar goed behouden historische monumenten, haar waterwegen netwerk is wat de stad zo uniek maakt. In Venetië zijn geen auto’s bekennen. Maak een ritje in een traditionele gondel en laat u toe zingen door de roeier. Loop over de Rialto brug richting het San Marco plein waar u uw zelf kunt belonen met een typisch Italiaanse Latte macchiato.